سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راهنما خرید کابل برق پشت کنتور

در برق‌کشی ساختمان‌ها یکی از کابل‌های مورد نیاز و مهم، کابل برق پشت کنتور است. کابل پشت کنتور، جریان برق را به کنتورها می‌رساند تا این دستگاه‌ها میزان برق مصرفی را محاسبه و اندازه‌گیری کنند. اما آیا هر نوع کابلی با هر مشخصه‌ای برای برق‌رسانی به کنتورها مناسب است؟ مشخص است که اینطور نیست و می‌بایست از کابل صحیح و مخصوص برای این منظور استفاده نمود. انتخاب درست کابل برق برای تعبیه در پشت کنتور، با توجه به معیارهایی مثل خصوصیات کنتور و فشار جریان مورد نیاز برای مصرف انجام می‌شود که در این زمینه کابل برق ابهر پیشنهاد میشود.

مشخصات کابل برق مناسب برای پشت کنتور

کابل برق پشت کنتور عموما باید از استانداردها و مشخصات خاصی برخوردار باشد تا استفاده از آن ایمن و مورد تایید افراد متخصص باشد. بنابراین باید اطلاعات لازم در مورد کابل‌های مورد استفاده در پشت کنتور را بدانیم تا محصول مناسب را برای این کاربرد انتخاب و تهیه کنیم. اصلی‌ترین ویژگی‌هایی را که این کابل‌ها باید داشته باشند، در ادامه معرفی می‌کنیم.

هادی کابل برق

هادی یا قطعه رسانای مناسبی که در این دسته از کابل‌ها باید بکار رفته باشد، مس آنیل شده است. در کابل‌های مخصوص پشت کنتور، اغلب از رشته‌های سیم تابیده شده منظم یا تک مفتولی استفاده می‌شود. مس بکاربرده شده در ساخت سیم‌های درون اینگونه کابل‌ها باید از کیفیت بالایی برخوردار بوده و با رعایت استانداردهای معینی که برای سیم و کابل مقرر شده، تولید شود. کابل برق پشت کنتور باید بتواند سرعت و کارایی کامل برای انتقال جریان برق با آمپر تعیین شده را داشته باشد.

کابل‌های مفتولی، از جمله کابل‌های کاربردی برای استفاده در پشت کنتور هستند که به‌واسطه انعطاف و شکل‌پذیری بالایشان مورد توجه قرار گرفته‌اند. پس بدون شکستن و آسیب دیدن، می‌توان آن‌ها را خم کرده، فرم داده و از زوایا عبور داد.

کابل‌های نیمه افشان هم در این مورد بکاربرده می‌شوند. ساختار و میزان منعطف بودن این کابل‌ها چیزی بین کابل‌های مفتولی و افشان است. چراکه تعداد رشته‌های هادی در آن‌ها بیشتر از کابل مفتولی و کمتر از کابل افشان است. قطر، غلاف و سایر ویژگی‌های هر مدل کابل انتخابی برای پشت کنتور، می‌تواند متفاوت باشد.

قدرت و ولتاژ عبوری کابل برق پشت کنتور

این دسته از کابل‌های برق، باید با توجه به کنتور مورد استفاده و مشخصات آن، از قدرت کافی برخوردار باشند. کابل های انتخابی باید بتوانند ولتاژ مورد انتظار برای ورود به کنتور را از خود عبور دهند. کابل‌های متداول در این زمینه، در بیشتر مواقع از گروه تک فاز یا سه فاز هستند. کابل‌های تک فاز برای استفاده خانگی و نمونه‌های سه فاز در مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

عایق و روکش کابل‌های برق

ویژگی مطرح دیگر برای کابل‌های پشت کنتور، خصوصیات عایق و همچنین روکش آن هاست که باید از مواد با دوام و باکیفیت باشد. اگر این دو کیفیت مطلوب و استاندارد نداشته باشند، طبیعتا بر کارکرد کابل برق پشت کنتور اثر منفی می‌گذارند. بهتر است عایق این گروه از کابل‌ها از PVC درجه یک ساخته شده باشد. در این صورت قادر هستند مقاومت کافی در برابر عوامل بیرونی مانند رطوبت ایجاد کنند و عمر و دوام کابل را بالا ببرند. در رابطه با روکش مورد استفاده در تولید کابل هم استفاده از روکش‌هایی از جنس PVC اکسترود شده و نواری ترجیح داده می‌شود. در مواردی نیز با کمک لایه‌های محافظ کابل، مقاومت آن را در معرض عوامل خارجی بالاتر می‌برند.

خرید کابل برق پشت کنتور

برای خرید کابل مناسب برای پشت کنتور برق، در درجه اول داشتن اطلاعات کافی در مورد معیارهای تهیه کابل ضروری است. از طرفی شما باید حتما از تولید کنندگان معتبر سراغ چنین محصولی را بگیرید. چراکه تولیدکنندگان حرفه‌ای و کاردرست مطابق با استانداردهای روز جهانی و با سطح ایمنی و کیفیت بالا محصولات سیم و کابل خود را می‌سازند. شرکت سیم و کابل خراسان افشارنژاد نمونه‌ای بارز از سازندگان باسابقه و مطمئن برای خرید کابل برق مناسب پشت کنتور است. شرکت ما با رعایت استانداردهای داخلی و بین‌المللی منطبق بر تولید سیم و کابل، بهترین و درجه یک‌ترین محصولات از جمله کابل برق پشت کنتور را به بازار معرفی می‌کند.

نکات انتخاب کابل مناسب پشت کنتور

نکاتی که در ادامه مطرح می‌کنیم، مواردی هستند که پیش از اقدام به انتخاب کابل مناسب پشت کنتور باید مد نظر قرار داده شوند.

1- نوع کنتور و قدرت برقی که وارد کنتور می‌شود تا در مجموعه ساختمان مسکونی یا کاربردهای قوی صنعتی مورد استفاده قرار گیرد، در انتخاب کابل مناسب موثر است. پس ابتدا باید تعیین کنید که برای ورودی برق تک فاز یا سه فاز، سطح ولتاژ مورد نظر و همچنین برای کدام یک از اشتراک‌های برق 15، 25 یا 32 آمپری به دنبال تهیه کابل پشت کنتور هستید. جریان عبوری کابل برای ساختمان‌های مسکونی در مناطق شهری، اکثرا 25 آمپر است و در مناطق روستایی، از جریان‌های مصرفی 15 آمپری هم استفاده می‌شود.